Januari 2019

Rust roest.

Op een zonnige maar frisse zondagmorgen wordt vol goede moed de ligger weer uit de schuur getrokken. Na de feestdagen en bijna veertien dagen zonder fietstocht wordt het weer eens tijd om een tourtje te maken.

Het eerste wat opvalt is dat de spiegel op half zeven hangt, maar dat is snel verholpen. Als ik de straat uit rij blijkt dat ook de achter derailleur niet goed meer functioneer. Maar met de paar versnellingen die erover zijn moet het ook wel lukken hoop ik.

Op het gemak gaat het richting Westdorpe, na de rustperiode eerst wat kilometers maken om de conditie weer op peil te brengen. Het mooie weer heeft meer fietsers naar buiten gelokt en regelmatig passeren er groepen wielrenners. Langs het kanaal richting Sas van Gent is er een eenzame wielrenner die langzaam op mij inloopt. Hij passeert niet maar pikt aan en begint een praatje.

Samen rijden gaat altijd makkelijker dan alleen blijkt maar weer want mijn tempo gaat automatisch omhoog. Enthousiast vertelt hij over zijn fietsen, nu rijdt hij op een oude rode Batavus die er puik onderhouden uitziet. Maar schijnbaar heeft hij nog een stuk of vijf exemplaren in de schuur staan. Aan de hand daar van is de ontwikkeling van de racefiets van de afgelopen vijftig jaar volgen. Natuurlijk informeert hij ook naar het rijden op een ligfiets. Ondanks mijn enthousiaste verhaal laat hij zich niet tot een proefrit verleiden.  Ook het weer en mooie fietsroutes passeren de revue.

Bij Zelzate steken we de N62 over en even later nemen we afscheid. Via Axel rij ik weer naar huis.

Hierna volgt een uitgebreide onderhoudsbeurt en wat dagen met winterse neerslag. Dus er gaan nog eens veertien dagen overheen voor de volgende rit.

Het was bedoeling om een kort ritje te maken om er weer in te komen. Maar de fiets zoeft na het onderhoud weer zo lekker of het asfalt dat er bij thuiskomst toch weer zestig kilometer op de teller staat. Het was ook prachtig weer en onderweg weer volop genoten van de natuur.

Na een week van sneeuw en regen zowaar weer een dag met mooi weer. Vol goede moed vertrokken voor een lekker stukje fietsen. Langs de Schelde ditmaal, het is afgaand tij en wat waadvogels staan kou kleumend te wachten tot de platen droog vallen om hun kostje bij elkaar te kunnen scharrelen. Helaas is de pret van korte duur want ik rij een lekke band. Dus daar sta ik bij een temperatuur van net boven het vriespunt een band te plakken. Ondanks kouwe kl……. handen lukt het toch om dit karwei te fixen. Eigenlijk was ik bang dat de lijm niet goed zou hechten ivm met de kou maar dat is niet het geval. Opgelucht wordt de rit hervat en maak ik mijn rondje af.

De dag erop valt er zowaar bijna tien centimeter sneeuw en ook de daarop volgende dagen veel winterse neerslag zo komt er een eind aan de fietsactiviteiten. Deze maand dus weinig kilometers gereden en weinig foto’s gemaakt.

Hopelijk zijn de weergoden volgende maand de fietsers meer welgezind.

Advertenties

Een gedachte over “Januari 2019

  1. Hoi Peter,

    Ook ik had door omstandigheden wat minder kilometers in januari, soms is dat zo…….Volgende maand weer maar proberen, als het weer een beetje meewerken wil.

    Groeten, Adri.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s