December 2018

Het laatste eindje 2018.

Deze maand viel niet tegen wat het fietsweer betreft. Dus kon ik zo op de valreep van 2018 nog 4 tochtjes maken en nog wat kilometers aan het totaal toe voegen.

Tijdens het passeren van het sluizen complex van Terneuzen viel mij een binnenvaartschip met een wel heel aparte naam op. Waarschijnlijk is de schipper familie van Jack Sparrow van de “Black Pearl”.

Het heldere weer maakt dat het aangenaam fietsen is en ik volg de kust tot “Nummer één” en dan langs de Tragel naar Schoondijke en dan door de polder weer naar huis.

Tragel oost

Ook de rit naar Waterland-Oudeman is een lekker ritje, ditmaal met een boodschap. Door een probleem met mijn mobiel is het telfoonnr. van de haardhout handel daar verloren gegaan. Dus nu fiets ik daar maar even langs.

De volgende rit is veel minder aangenaam, bij vertrek lijk de lage bewolking wel op te lossen maar in plaats daarvan wordt het steeds mistiger en ziet de polder er zo uit.

De geplande route word wat ingekort en na 2 uurtjes ben ik weer thuis.

De laatste rit is daarin tegen weer een toppertje. Het is lang geleden dat ik vroeg vertrek. De sluierbewolking filtert het zonlicht dat de polders en kreken in een mooie licht zet zoals hier bij de Otheense kreek.

Winterlicht Otheense kreek

Het is wel een stuk frisser maar ik heb er weinig last van. Op het gemak gaat het naar Waalsoorden, en van daaruit langs de Schelde naar huis.

Winterlicht over de Schelde

De uitkijktoren bij Kleverhille is nu wel open, maar een klim naar de top stel ik uit tot een volgende keer. Het is bijna lunchtijd en ik verlang naar een warme douche en een uitsmijter.

En zo komt er een einde aan weer een maand fiets plezier.

 

Advertenties

2 gedachten over “December 2018

  1. Beste wensen voor het nieuwe jaar Peter! Dat je nog veel veilige fietskilometers mag toevoegen aan je totaal! En vooral elke maand je blog blijven schrijven en de foto’s erbij zetten!

    Groeten, Adri.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s