November 2018

De maand begint met prachtig najaarsweer.

Omdat er voor de winter nog wat karweitjes te doen zijn wordt er ook deze maand niet zo vaak gefietst.

De eerste tour gaat langs de Schelde naar het westen. Het is hoog water, weinig waadvogels te zien, alleen verschillende soorten eenden en futen. Een hele troep kieviten trekt over, zouden die niet nu in het zuiden moeten zitten? Zeker ook in de war van het vreemde weer. Even later kan ik genieten van een grote vlucht ganzen die richting de Hoge platen trekt. Dat zijn van die momenten dat je heel blij bent met je ligfiets. Relax achterover geleund peddel je langs de waterkant en heb geweldig uitzicht op de overtrekkende vogels.

Hoogwater toch droge voeten.

Voorbij Hoofdplaat laten zich weer eens wat zeehonden zien, dat is weer even geleden. Eerst 2 exemplaren die op het gemak een poosje met mij op trekken het lijkt wel of ze zich aan mijn tempo aanpassen tot ze onderduiken en zich niet meer laten zien. Even later staat een groepje wandelaars de volgende groep te bekijken, deze keer zijn het er drie. Deze zijn met elkaar aan het stoeien. De drie kinderen langs de kant vinden het prachtig. En tot slot vlak bij Breskens passeer ik een eenzaam exemplaar. Het is week-end en mooie weer dus is het druk langs de kust. Gelukkig vind ik nog een onbezet bankje om mijn boterhammen op te eten met uitzicht op de rede van Vlissingen.

Daarna rij ik door naar Nieuwvliet waar ik de drukte langs de kust verlaat en weer de polders in rij. Hier spot ik nog veel roofvogels waaronder een mooie sperwer die zijn prooi zit te verorberen. Maar deze hebben ik nog niet gezien.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/109249/Eland-gespot-in-Zeeuws-Vlaanderen-een-broodje-aap-of-niet

Een paar dagen later maak ik een kortere rit. Nu eerst langs de Schelde nu naar het oosten. Weer is het hoog water dus weinig vogels te zien. Maar er is meer te beleven omdat het wat drukker is met scheepvaart. Al snel verlaat ik de dijk en beland bij een mooi plekje bij de Boschkreek in de buurt van Axel.

Het weer wordt daarna somberder en natter, er volgen nog drie toertjes. Het fietsen gaat lekker en ook bij dit sombere weer lukt het volgens mij toch om nog wat goede foto’s te maken.

 

Hopelijk lukt dat ook in december.

 

 

Advertenties

2 gedachten over “November 2018

  1. Hallo Peter,

    Weer mooie plaatjes gemaakt! Blijft toch ook mooi fietsen in Zeeuws Vlaanderen…….

    Groeten, Adri.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s