Oktober 2018

Nazomer.

We beleefde de eerste weken van deze maand een prachtige nazomer met heel rustig en zonnig weer. Pas aan het eind werd het weer meer herfstachtig.

Veel kilometers maak ik niet deze maand, alleen wat kortere ritjes op het gemak genieten van de herfstkleuren en geuren in de polder. Dus is deze keer mijn verslag ook kort.

Volgens de plaatselijke krant zou de nieuwe uitkijktoren bij Kreverhille klaar zijn. Dus daar ging maar eens kijken. Terwijl ik langs de Schelde rij verheug ik me erop om daar foto’s te kunnen maken. Het is laag water en de laagstaande zon zorgt voor mooi licht dat over de droog gevallen platen valt. Het is zo wie zo mooi weer en een genot om langs de waterkant te rijden. Bij de toren aangekomen volgt een teleurstelling, de toren is dan wel al klaar, maar nog niet geopend. De toegang is afgezet met een bouwhek. Dus ik moet nog even geduld hebben.

IMG_2344

Verder toer ik wat door de polders, en dan op een morgen nadat ik in de krant over het volgende fraudegeval bij de overheid had gelezen passeer ik dit plekje. Niet voor de eerste keer dat ik hier langs kom maar nu valt het op. Volgens mij verdwijnt hier dus ons belastinggeld.

Op het eind van de maand slaat het weer om een wordt het kouder en staat er een flinke wind uit het NO. Met wat extra laagjes kleding aan vertrek ik. Richting Walsoorden door de polder om zoveel mogelijk profijt te hebben van de beschutting van dijkjes en begroeiing. Bij Walsoorden stop ik even aan het water. Het uitzicht is als altijd de moeite waard. Het is afgaand water en er staat een flinke stroming. Ook met herfstweer is het leuk om te fietsen. Zeker als je met windkracht 5 Bft. in de rug langs het water terug naar huis kan trappen.

Hopelijk blijft het weer nog een poosje redelijk zodat er volgende maand nog wat kilometers gemaakt kunnen worden.

Advertenties

2 gedachten over “Oktober 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s