April 2018

Na heel veel jaren trek ik voor het laatst de deur dicht op het werk.

Vanaf nu hoor ik bij de grijze brigade van pensionada’s en ben van plan weer serieus werk te gaan maken van het ligfietsen. Dat valt nog niet mee, de afgelopen maanden stonden de fiets activiteiten op een zeer laag pitje. Met gevolg dat conditie en motivatie flink zijn afgenomen. Gelukkig kende april aardig wat mooie dagen en langzaam komen die vanzelf weer terug.

Op twee ritten zet het weer wat tegen en dan ontdek je weer dat ook bij flinke tegenwind of regen het genieten kan zijn als je op de fiets door de polder rijd. Bij regen ruik je de net bewerkt akkers extra goed. Als het harder waait geniet je van het ruisen van de bladeren.

IMG_1984

Lentebries over de Braakman.

Bij mooie weer is het genieten van de voorjaarsbloemen. In het begin van de maand waren de bomen nog kaal. Later staan de populieren vol in blad en vult fluitenkruid de bermen. Lammetjes en veulentjes in de wei zijn altijd leuk om te zien.

Rustig aan maak ik wat tochten in de omgeving en geniet van de bekende plekjes.

IMG_1927

Zonsopkomst Otheense kreek

 

IMG_1931

Morgenlicht over de Schelde

Deze foto maak ik tijdens de langste rit deze maand. Langs de Schelde naar Breskens en omdat het zo lekker gaat nog even een stukje Noordzee kust mee gepikt. En omdat ik toch in de beurt ben langs de het melkvee bedrijf van Houts-Vingerhoets op de St Bavodijk. Verse producten zo onder de koe vandaan zijn niet te versmaden. En het is een leuk verkooppunt. Geen stalletje op het erf, maar een winkeltje in de schuur, waar je achter het raam de dames aan het werk ziet. Hele rijen koeien liggen lui in het stro te herkauwen en melk te brouwen.

Als de yoghurt is ingeslagen gaat het verder. Langs de Ringdijk tussen de Marollenput en Scherpbier bewijzen deze ooievaars dat de lente echt is aangebroken.

Zo gebeurt het dat aan het eind van de rit 80 km op de teller staat. Iets meer als gepland.

De grootste teleurstelling was wel de ontdekking dat het Waterschap een van de mooiste bomendijken van Zeeuws Vlaanderen gerooid heeft. Het VVV doet zijn best om Zeeland te promoten als fiets provincie. Maar het waterschap sloopt de mooiste fiets attracties die we hebben.

Nu vielen de populieren langs de Cambrondijk aan het Grote Eiland bij Luntershoek ten prooi. Ontelbare keren reed ik een stukje om juist om hierlangs te rijden. De door bomen geflankeerde dijk met tussen de bomen door het uitzicht over de kreek was prachtig. Wat nu rest is een kale strook asfalt langs het water.

Een andere voorjaars attractie zijn de bollenvelden, deze keer was ik te laat om er van te genieten. Slechts een veld, waarvan de helft al getopt was kwam ik tegen.

En zo is er weer een begin gemaakt met het ligfietsen. Acht ritten met in totaal 427 km van deze maand.

Hopelijk volgende maand weer wat meer.

Advertenties

2 thoughts on “April 2018

  1. In de toekomst er lekker van gaan genieten hoor! Deze plaatjes zijn weer mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s