Juli

Een rustige maand met twee gezichten. En deze maand voor mijn doen veel kilometers afgelegd.

Maar ook dit keer niet al teveel foto’s genomen omdat het weer vaak grauw en somber was. Ook leuke ontmoetingen of dingen waren er niet veel. Misschien omdat ik lekker aan het doorrijden was?

De eerst rit van deze maand ging langs de kust. Door het nieuwe natuurgebied Waterdunen en over de duinen terug. Het is vlak voor de grote drukte van het vakantieseizoen en nu kun je nog lekker rustig genieten van de rust en de ruimte. Het was een dag met prachtig mooi weer en dan lukt het om dit soort plaatjes te schieten.

IMG_0899

 

Maar op een van de volgende ritten zag het er weer heel anders uit en moest ik soms schuilen voor de voor bij trekkende buien zoals hier in de buurt van Sas van Gent.

IMG_0923

Ook zomer in Zeeland.

‘s Morgens vroeg vertrokken om nog snel een ritje te maken voor de middagdienst was het wel weer genieten van het zachte ochtendlicht dat de polder vulde. Zeemeeuwen hield hun ochtend vergadering en een trekpaard stond nog te dromen boven de drinkpoel in haar weide.

Bij Kreverhille stopte ik even om wat te eten en drinken en keek naar een visser die heel voorzichtig over de half ondergelopen strekdam waad om een zo goed mogelijk stekje te bereiken. Pas geleden is er bij Breskens zo eentje verdronken omdat hij te water raakte en zijn volgelopen waadpak hem belette om weer op het droge te komen. Zou deze dat weten?

 

Op de terugweg passeert er een mooi zeilschip en een bijzonder transport te water.

 

Ook door het Belgische grensgebied zowel in het oosten als het westen maak ik nog wat kilometers. Soms over dit soort landbouwpaden wat leuk fietsen is, en soms over die onmogelijke kasseien. Langs het Leopoldskanaal staat deze paal, nr’s 1 t/m 174 en 176 tot …. zijn niet te vinden toch een beetje vreemd.

 

Overslag is een grensdorpje waar ik niet zo vaak langs komt omdat daar een slecht stuk klinkerweg ligt. Maar als je die route dan toch eens rijd kom je weer eens door een ander gedeelte van Moerbeke met dit mooi herstelde oude treinstation.

 

En ook langs een driesprong nu eens niet met één maar twee kapelletjes.

 

En alweer verandert het uitzicht in de polder, op sommige akkers is het graan al geoogst. Andere staan nog vol en kleuren groen en goudgeel van de gewassen. Het vlas ligt op de velden te wachten en wordt soms gekeerd. Soms vult de lucht zich met de geur van uien die gerooid zijn en liggen te drogen of van het pas gemaaide gras.

Hopelijk krijgen we de komende maand weer veel goed fietsweer en kunnen er weer een flink aantal kilometers gereden worden om van dit alles te genieten.

Advertenties

2 thoughts on “Juli

  1. Hoi Peter,

    Bedankt voor je weer mooie verslag en foto’s! Als aanvulling kan ik nog toevoegen dat het zeilschip dat je zag een Noors schip is, en wel “Statsraad Lehmkuhl”, die aan veel Sail evenementen deelneemt. We zagen zelf tot onze verrassing dit schip varen op het Hardangerfjord in Noorwegen, toen we bijna thuis waren na een campertripje. Er staat een foto van op mijn blog:

    http://a3manh.blogspot.no/2014/05/weekendtripje-en-q-rings-aanpassing.html

    En je kan natuurlijk ook even de naam intikken op Google……..

    Groeten, Adri.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s